cuptor cu microunde – schema electrica

Cuptoarele cu microunde au aparut pe piata , putind fi utilizate de marele public , la inceputul deceniului al saselea (1951-1953).

Cuptorul cu microunde este folosit pe scara mondiala fara rezerve, fiindca este foarte usor de utilizat. In timpul razboiului au fost  foarte multe tuburi electronice magnetron pentru instalatiile radar. Acest stoc de magnetroane si-a gasit utlizarea in cuptoarele cu microunde pentru prepararea mincarii. Experimentele s-au facut in vagoanele restaurant din SUA.

Schema electrica a tipului de cuptor la care va referiti, si anume Samsung RE-570D, functioneaza alimentat direct de la retea de curent alternativ 220 V. La intrare este montat un filtru de retea de tip LC, care opreste patrunderea in retea a unor paraziti electrici. Regasim apoi motorul pentru temporizare (Mi) cu cele doua contacte B si D pentru timp si putere.

Contactl A opreste automat functionarea atunci cind temperatura creste peste un anumit niveel, mai exact, el controleaza temperatura de lucru in functie de dorinta utilizatorului. Contactul C fixeaza timpul de functionare a instalatie. In cuptorul mai exista un ventilator Mv si motorul MF pentru rotire. Evident, prin contactul F este alimentat becul de iluminare, iar prin contactul E se stabileste intrarea in functiune, adica primarul transformatorului este alimentat. La secundar, intr-o infasurare se regaseste tensiunea foarte inalta redresata de dioda H, iar alta infasurare asigura tensiunea de filament a magnetronului. frecventa de lucru este de 2,45 GHz. Puterea de 599 W poate fi reglata la 500, 350, 250, 150 sau 80 W.

4 comments to cuptor cu microunde – schema electrica

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>