dizpozitiv de comanda si control al flacarii

Este un dispozitiv electronic de comanda si control al flacarii, care face complet automata si sigura functionarea  arzatorului.

Cum funcţionează: dacă este apăsat  pe butonul “Start” (presupunând că circuitul este alimentat), C11 condensator prin rezistenta R31 şi dioda VD3 este încărcat la tensiunea de alimentare, VT2 tranzistorul este deschis, releu K2. Printr-un grup de contacte şi K2.1 K2.2 este alimentat la robinetul de gaz şi un generator de impulsuri, colectate în T1 cu tiristoare. Atunci când flacăra, a semnalului de la electrod CE de control intră în VT, tranzistorul se deschide, de asemenea, numit VT1, releul K1 de contact de manevră K1.1 K2.1 de contact.

Privind pierderea de flacără sau de închidere şi a inundaţiilor CE, într-o perioadă de aproximativ două secunde, tranzistori VT, VT1 închis, releul K1 este oprit, circuitul revine la starea sa iniţială.

HL1-flacără de control, HL2-aprindere.

K1-K2 Finder 40.52.9.012.0000.DPDT.
D1-D3 FR107
HL1 HL2 orice disponibile diode emiţătoare de lumină
TP1 P = 20W de joasă tensiune  I = 500 mA de înaltă tensiune I = 20mA
Rezistori nu sunt specificate 0.25vt capacitate

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>