invertor 100W

Aici este schema unui  invertor de 100 W, folosind  minimul de componente. Cred că este destul de dificil de a face un invertor ca acesta care are in circuit putine elemente comparativ cu celelalte invertoare .Aici vom folosi  CD 4047 IC  pentru generarea de 100 Hz , patru tranzistori 2N3055  etc…

Invertorul auto nu trebuie sa lipseasca din nici o masina. Fie ca plecati in vacanta sau la drum lung, invertorul este ideal pentru alimentarea de la bateriaauto.

Poate fi folosit pentru alimentarea laptop-urilor,aparatelor de ras electrice, incarcatoarelor pentru telefoane mobile, camerelor foto digitale, mp3 playerelor etc.

invertor 100W

5 comments to invertor 100W

 • Marian Musat

  Schema pare simpla si usor de realizat. Am insa doua neclaritati:
  1. T1 ce tip de transformator este 220V/2x9V?
  2. D2 prin ce este protejata de supracurent? Alimentand cu 12 V D2 se va deschide pentru ca se depasesc cei 9,1V si se va pune in scurt, urmeaza crestere necontrolata a curentului prin D2 si distrugerea sa.

 • Adrian A.

  Da, cred ca este o greseluta acolo. D2 si C2 ar urma sa fie in paralel cu integratul, alimentate printr-o rezistenta de cca 20-40 ohmi. Pentru a stabiliza tens de alimentare a acestuia si astfel frecventa. Iar alimentarea directa de la 12v doar pentru traf si tranzistoarele finale

 • Lipseste rezistenta de protectie si de limitarea curentului la D2.Singura protectie e E1 siguranta fuzibila de 10 A. Pana se arde tranzistorii se fac scrum:)

 • a incercat cineva schema ? este functionala ?

 • Pana sa se arda Tranzistorii, care zice ca sunt 2N3055 toti. Poate q1, q2 sa fie BD. Cred ca va trebuie un transformator de sudura la 10 A la 12V ce rezistenta sa aibe transformatorul, si iti dai seama10 A la 12 V = 120W O sa tina cat un bec cu incandescenta. Nici nu stiu naibi cat consuma un fierbator de cafea. Iar pe rezistenta transformatorului o sa faca si ea cald cand va fi folosit.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>