pornirea motoarelor asincrone

  • Pornirea cu reactanţă. In momentul pornirii se leagă în serie cu bobinajul statoric o bobină de reac­tanţă L (fig. 7.17). Curentul de pornire produce căderi de tensiune în bobina de reactanţă şi tensiunea aplicată motorului se reduce. După terminarea pornirii, bobina de reactanţă se scurtcircuitează cu întrerupătorul K1

  • Pornirea cu autotransformator. In momentul pornirii, tensiunea la bornele motorului se reduce cu ajutorul unui autotransformator AT conectat între reţea şi bobinajul statoric al motorului (fig. 7.18). Se închid mai întîi întrerupătoarele K1 şi K2 (K3 fiind deschis) şi motorul porneşte cu tensiunea redusă. Se deschide apoi întrerupătorul K% şi numai după aceea se închide întrerupătorul Ks, alimentînd motorul cu întreaga tensiune a reţelei (dacă se închide K3 fără a deschide pe K2, auto-transformatorul este legat  în  scurtcircuit şi se arde).
  • Pornirea cu comutator stea-triunghi. Fie U1l tensiunea de linie a reţelei. Dacă motorul are fazele de bobinaj calculate pentru tensiunea U1l el poate dezvolta puterea sa -nominală numai cînd este legat la reţea cu conexiunile în triunghi. în momentul pornirii, un asemenea motor se cuplează la reţea cu fazele legate în stea deci tensiunea aplicată fazelor se reduce de 1.73 ori, şi de asemenea, se reduce de 1.73 ori curentul de pornire pe fază al motorului; este simplu de văzut că curentul de pornire în conductoarele de linie se reduce însă de 3 ori. După ce pornirea este terminată, bobinajul se leagă în triunghi. Schimbarea conexiunilor se face cu ajutorul unui comutator С (fig. 7.19), care, în poziţia Y, efectuează conexiunea în stea şi în poziţia ∆  efectuează conexiunea în triunghi.         

                         Pornirea motoarelor în scurtcircuit, prin reducerea tensiunii, reduce cuplul de pornire porporţional cu pătratul tensiunii  (în cazul pornirii comutator stea-triunghi cuplul de pornire se reduce de 3 ori ). Din acest motiv, daca nu este posibila pornirea prin cuplare directa la retea, folosirea motoarelor in scurtcircuit este limitata la cazurile cind  nu se cere un cuplu de pornire mare.

2 comments to pornirea motoarelor asincrone

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>