protectia diferentiala longitudinala a unui generator sincron

Prncipiul acestei protectii se bazeaza pe compararea sensurilor valorilor curentilor de la intrare si iesirea fiecarei faze a generatorului. Schema de principiu , monofilara , a cestei protectii este prezentata in figura  de mai jos. Pentru penru realizarea schemei nulul generatorului sincron trebuie sa fie accesibil, iar cele doua transfomatoare de curent de pe fiecare faza TC1 si TC2 trebuie sa aiba rapoartele de transformare egale si caracteristici identice.

In cazul unui scurtcirucuit in interiorul generatorului curentii din secundarele celor doua transformatoare de curent se insumeaza prn releul maximal F1, acesta actioneaza si excita releul intermediar K1 care comanda declansarea intrerupatorului principal Q si automatului de dezexcitare rapida (ADR). Schema asigura o declansare instantanee la scurtcircuitele din infasurarea statorica a generatorului sincron.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>