schema de comanda automata a pornirii in functie de curent a unui motor sincron

Schema de mai jos asigura urmatoarele functiuni:

  • cuplarea statorului la retea prin intermediul contactorului  K1;
  • conectarea circuitului rotoric  pe  rezistenta de descarcare Rd prin contactul normal inchis K3;
  •  deconectarea rezistentei de descarcare  si conectarea circuitului de excitaie la sursa de tensiune continua prin intermediul contactului normal deschis K3 la comada primita de la releul minimal de curentK2.

Solutia se aplica la actionarile cu motoare sincrone de putere medie  si înalta tensiune. Releele maximale de curent si releele termice -pentru protectie  si releul minimal de curent – pentru comanda – se monteaza în secundarul câte unui transformator de curent.

contactul normal închis K3;- deconectarea rezistenei de descrcare  i conectarea circuitului de excitaie la sursa de tensiune continu prin intermediul contactului normal deschis K3 la comada primit de la releul minimal de curent K2.Soluia se aplic la acionrile cu motoare sincrone de putere medie  iînalt tensiune. Releele maximale de curent i releele termice – pentru protecie – ireleul minimal de curent – pentru comand – se monteaz în secundarul câte unui transformator de curent.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>