schema electrica a strungului semiautomat cu cutite multiple

Prin aceasta schema ese reprezentat strungul semiautomat tip ST2 cu cutite multiple utilizat pentru strunjirea fusurilor si manetoanelor arborilor cotiti. Acest tip de strung lucreaza dupa un ciclu automat constind din : apropierea rapida a suporturilor , in pozitia initiala . Fazele acetora sint realizate astfel:

  • miscarea principala de rotatie a piesei – cu ajutorul unui motor electric asincron trifazat in scurtcircuit M1 de 22 kW la o tensiune 220/380 V si o turatie de 1480 rot/min.
  • miscarea pentru actionarea sistemului hidraulic de avans transversal a suporturilor portcutite-cu ajutorul unui motor electric, asincron, trifazat in scurtcircuit M2 de 3,5 kW la o tensiune de 220/380 V si o turatie de 960 rot/min.
  • miscarea pentru actionarea pompei de racire reallizata  cu ajutorul unui motor electric asincron trifazat M3 de 0,4 kW  la o tensiune de 220/380 V si 2800 de rot/min.

 schema electrica a strungului semiautomat cu cutite multiple

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>