schema electrica a unui inversor de sens de tip tambur

Inversoarele de sens se utilizeaza pentru a comanda inversarea sensului de rotatie al motoarelor asincrone trifazate prin inversarea a doua faze sau prin inversarea curentului rotoric sau de excitatie la motoarele de c.c.

Inversoarele de sens cu comanda manual direct pot fi realizate în urmatoarele variante constructive: cu came, pachet sau cu tambur. Ele au trei pozitii: stânga, zero si dreapta si permit inversarea sensului de rotaie al unui motor aflat în miscare, având o capacitate de conectare si deconectare de 6In. Se construiesc pentru curensi nominali de 32 A si se utilizeaza pentru motoare cu o putere pâna la 7 kW la 230 V, pâna la 10 kW la 400 V si pâna la 14 kW la 500 V.

Conform schemei  pe tambur patineaza periile fixe 1 … 6 legate la retea si respectiv la înfasurarile motorului. Când periile se afla în pozitia 0, motorul nu este alimentat. Prin rotirea tamburului în pozitia I, se realizeaza unul din sensurile de rotatie. Pentru inversarea sensului de rotatie al motorului se aduce maneta de actionare în pozitia 0 si apoi în pozitia II.

Electromagnetii de frânare servesc la decuplarea automata a frânei la pornirea unui motor electric si la cuplarea ei automat la oprirea motorului. Acesti electromagneti de frânare se folosesc la macarale si ascensoare, în special pentru frânarea automata a mecanismului de ridicare a sarcinii la  deconectarea motorului sau la disparitia tensiunii de alimentare.

Electromagnetii de frânare se construiesc în variante monofazate sau trifazate. Cei trifazati se pot conecta în stea sau triunghi si se leaga în paralel 36 cu înfasurarea statorului motorului electric de antrenare.

 

2 comments to schema electrica a unui inversor de sens de tip tambur

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>