schema electrica – strung SNA 560

Mai jos este prezentat  schema electrica pentru strungurile normale din grupa A (SNA 450, SNA 500 si SNA 560).

Instalatia electrica a strungului este construita in mod normal pentru tensiunea de 380/220 V si frecventa de 50 Hz, iar la comanda ferma a beneficiarului poate fi construita si pentru alta tensiune (max. 500V) sau alta frecventa (60 Hz). Inaintea legarii la retea, trebuie verficat daca tensiunea si frecventa acesteia corespunde.

Legarea strungului la retea se face la bornele RST, iar legatura de protecte trebuie sa corespunda standartelor in vigoare.

Comenzile electrice ale strungului sunt amplasate in trei locuri si anume:

a)      pe dulapul electric, montat pe piciorul mic al strungului;

b)      pe papusa fixa se afla butoanele de comanda pentru pornirea si oprirea motorului principal de actionare si al electropompei si butonul ajutor caruia pot fi realizate rotiri de scurta durata ale axului principal in cazul folosiri cuplajele electromagnetice.

c)      Pe sanie se afla butoanele pentru comanda avansului rapid pe carucior.

Tot circuitul electric este montat pe doua panouri in dulapul electric (pe piciorul mic), iar alimentarea cu energie electrica a motorului principal de actionare, cuplajele si comenzile din papusa fiza sint trecuti, intre piciorul mic si piciorul mare.

 

mai multe detalii : http://test.mrxl.ro/joomla/images/Cursuri/uem/Cap3_5_6.pdf

2 comments to schema electrica – strung SNA 560

  • Nane Nicolai

    Buna vezi ca cu schema asta duci in eroare pe cei care nu cunosc bine schrma nu este buna ea uitete la puntea redresoare unde e a si unde e cc.

  • HOPA!!Ce găsim noi aici??? O schemă electrică a inui Strung Normal Automat 560.Vezi că eu am lucrat la Strunguri Automate Române(S.A.R.O) Târgovişte.Mă determini să mă urc sus în podul casei mele să caut o schemă electrică 100%.Nu găsesc Transformatorul M6??

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>