schemele de legare in instalatii ale transformatoarelor de tensiune

Transf0rmatoarele de tensiune cu tensiunea nominala pina la 35 kV inclusiv se racordeaza la bare prin intermediul sigurantelor fuziibile si al separatoarelor, iar cele cu tensiuncea nominala mai mare, de 110 kV inclusiv se racordeaza la bare doar prin intemediul separatoarelor. Sigurantele fuzibile, montate in circuitul primar, protejeaza reteaua contra defectelor in transformator sau pe portiunea dintre transformator si sigurantele fuzibile.

Protectia transformatoarelor de tensiune  contra suprasarcinilor si scurtcircuitelor din circuitul secundar esle realizata prin montarea de sigurante fuzibile de joasa tensiune in circuitul secundar. Aceste sigurante se aleg in asa fel ca sa se topeasca la depasirea puterii maxime admisibil a infasurarii secudare .

Scheme de legare ale transformatoarelor de tensiune sint reprezentate mai jos . Schema a fost culeasa 🙂 din Cartea electricianului din statii si PT-uri.


 

1 comment to schemele de legare in instalatii ale transformatoarelor de tensiune

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>