Sfaturi practice pentru economisirea energiei la Domiciliu

saving_energy

Economisirea energiei în prezent este un concept la care atrangem foarte multă atenţie care are ca scop reducerea facturilor . Pentru a economisi energia vă prezint câteva  măsuri întreprinse de consumatori pentru a evita risipa :

1.  Nu lăsaţi becurile să ardă fara rost ci aprinde-ţi lumina doar atunci când este nevoie.

2. Schimbaţi toate lămpele incandescente şi sa le înlocuiţi cu cele fluorescente.

3. Limitarea mersului în gol a utilajului, evitarea supraîncălzirii spaţiilor de locuit . Scoateţi aparatele din priză ( maşina de spălat, cuptorul cu microunde, uscatore de par, etc) atunci cand nu sunt utilizate. Aceasta include si incarcatorul telefonului si orice lumina de tensiune mica.

4. Opriţi calculatorul Dvs atunci când nu este utilizat.

5. In afara casei sau uşei (la bloc)  instalaţi un sensor de miscare, care aprinde lumina .

6. Cumparaţi termostate programabile si setaţile să se opreasca atunci cand nu sunteţi în casă. Le puteţi programa să se aprindă cu jumatate de ora sau cit este nevoie înainte să vă întoarceţi acasă.

7. Dacă aveţi posibilitatea încercaţi sa instalati sisteme solare si eoliene, astfel nu aţi mai fi dependent de energia dată de stat, tot odata  contribuiţi la oprirea emisiilor de gaze.

8. Când sunteîi plecat de acasa pentru cateva zile, setaţi boilerul la cea mai mica temperatură si scoateţi din priză absolut totul. Daca sunteţi intr-o călatorie mai lunga, goliţi frigiderul, deconectaţi-l şi lasaţi uşa deschisă.

9. Cnd aţi economisit destui bani instalaţi ferestre eficiente, care captează caldura soareleui în timpul iernii iar vara o eliberează.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>