Un container care produce energie si caldura din gunoi

energie-din-gunoiCompania IST Energy a creeat un container de transport maritim denumit Green Energy Machine (GEM) care poate transforma gunoiul în energie electrică şi termică. Dispozitivul este foarte util pentru birouri, universităţi si spitale care ar putea primi energie electrică de la propriile lor gunoaie.

Un factor important este acela ca emisiile de carbon vor fi reduse, la fel si costurile facturilor de electricitate. Aceasta masinarie nu polueaza deoarece foloseste un proces de gazificare. Unele companii incearca deja sa combine procesul de gazificare cu surse regenerabile de combustibil, in pricipal deseuri solide si biomsa.

Containerul (GEM) are o lungime de trei locuri de parcare şi poate folosi produse alimentare, carton, plastic sau deşeuri agricole. Metalul si sticla trebuie sa fie reciclate deoarece nu au nici un continut de energie.

Masinaria Green Energy poate converti 95% din deseuri in energie utilizabila. Cantitatea maxima de gunoi pe zi poate fi de circa trei tone, restul de 5 la sută fiind cenuşă. Din 3 tone de gunoi pe zi, aceasta masina ecologicapoate oferii destula energie electrica si termica pentru a alimenta o cladire de 200 de metrii patrati care deţine circa 500 de persoane.

Compania evalueaza costul aparatului la aproximativ 850.000$, sperand ca in acest an sa vanda în jur de 5-10 dispozitive.

Pentru utilizatorul final ca masina este foarte simplu de utilizat. Coşul merge în maşină, printr-un încărcător  de gunoi. Apoi, umiditate este eliminată şi prin  diverse procese in final se obţine aceea energie şi căldură de care practic suntem dependenţi.

Se pare că deşeurile pot deveni o sursă valoroasă de a produce energie în viitorul apropiat.

Sursa: Greenoptimistic

1 comment to Un container care produce energie si caldura din gunoi

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>