Un inventator a conceput o platformă plutitoare care să producă energie verde

Foto: msnbc.msn.com

O platforma oceanica plutitoare care sa capteze si sa transforme fortele naturale in energie verde a fost conceputa de inventatorul Dominic Michaelis. “Insula energiei” ar putea exploata cu rezultate maxime energia vantului, a valurilor si a soarelui de care dispun din plin oceanele, informeaza MSNBC. Inventatorul insulei s-a declarat nesatisfacut de progresul incet al dezvoltarii conversiei energiei termale a oceanului. Prin acest procedeu, apa rece este pompata din adancul oceanului pentru a genera electricitate.

“Insula energiei”, pe care a creat-o impreuna cu fiul sau, ar avea o instalatie de conversie a energiei termale si o platforma cu o suprafata de 600 metri patrati cu turbine eoliene si panouri solare. In plus, convertorii energiei valurilor si turbinele de captare a curentilor oceanici ar transforma puterea apei care se misca in jurul platformei in energie.

“O singura astfel de insula ar genera 250 de megawati, suficient pentru a asigura nevoile unui oras mic. Mai multa energie ar putea fi obtinuta daca ar fi create mai multe insule, sub forma unui arhipelag”, a declarat Michaelis.

Pentru a atrage posibili investitori, echipa care a lucrat la dezvoltarea proiectului isi va prezenta conceptul in cadrul U.S. China GreenTech Summit, care are loc in Shanghai.

Sursa: green-report.ro

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>